Latifi gooit eerste F2-zege weg, De Vries crasht

Nobuharu Matsushita heeft zondagochtend op het circuit van Barcelona de sprintrace in de Formule 2 gewonnen. Daar had de Japanner wel wat geluk voor nodig, want Nicholas Latifi leek op weg naar de zege.

Matsushita vertrok als vierde en rukte op naar de tweede plek, maar het gat naar leider Latifi was fors. De Canadees was hard op weg naar zijn eerste overwinning in de Formule 2, maar kort voor het einde van de race ging het fout. Hij verremde zich, reed door de grindbak en zag Matsushita langszij komen. 

Latifi kwam vlak voor zijn teamgenoot Oliver Rowland weer de baan op en ook de Brit passeerde Latifi al vrij snel. De 21-jarige Canadees, vorig jaar toch vooral in het middenveld rijdend, pakte wel de derde plek. Dat was zijn tweede podium ooit, nadat hij vorig jaar in de allereerste race tweede werd. 

Kampioenschapsleider Charles Leclerc deed het wederom prima. Na zijn zege van zaterdag moest hij als achtste starten, maar de Monegask werkte zich op naar plaats vier en houdt zo de leiding in het kampioenschap, voor Rowland. Voor Nyck de Vries was het een race om te vergeten. Er viel ook bijzonder weinig te herinneren, want na een handvol bochten reed hij al tegen Antonio Fuoco aan en daarmee was de race voor beide heren voorbij.