Verslag UFC 211: zoete wraak

Stipe Miočić blijft de kampioen bij de zwaargewichten. Zaterdagnacht wist hij de Braziliaan Junior dos Santos halverwege de eerste ronde knock-out te slaan, zich te revancheren voor zijn verlies in hun eerste gevecht en mocht hij voor de derde maal de kampioensgordel omdoen.

Miočić ging furieus van start en hij was niet van plan om JDS in zijn spel te laten komen. De Braziliaan wist Miočić een aantal keer goed te raken met doelgerichtte trappen op de benen, maar de mank lopende Amerikaan wist goed door de pijn heen te bijten. De kampioen dwong JDS tegen de hekken en met een serie rake stoten ging JDS neer waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan ingrijpen om meer schade bij de voormalig kampioen te voorkomen.

Miočić heeft in zijn laatste drie partijen nog geen tien minuten in de octagon gestaan en hij is aan een indrukwekkende serie overwinningen bezig. Op dit moment heeft hij het record aan succesvolle titelverdedigingen bij de zwaargewichten in handen en het lijkt erop dat hij met deze vorm dát record gaat verbreken.

Joanna Jędrzejczyk vs Jéssica Andrade
Wat een enorme geweldenaar is die Poolse toch. Met haar optreden tegen de sterke Andrade werd maar weer duidelijk dat er voorlopig nog geen maat is op de dominante kampioene. Jędrzejczyk won alle ronden met gemak en alle juryleden gaven na vijf ronden dan ook de overwinning aan de regerend kampioene.

De diversiteit in technieken die JJ zaterdagnacht ten toon spreidde was van zo'n hoge kwaliteit dat Andrade daar weinig tegenin kon brengen. De wil was er wel bij de Braziliaanse uitdager, maar JJ landde gewoonweg teveel rake stoten en trappen gedurende de vijf ronden. Andrade probeerde de kampioene nog tegen de grond te werken, maar elke poging hiertoe werd beantwoord met harde en rake knieeën en ellebogen op het lichaam van de 25-jarige uitdager. Jędrzejczyk mag voor de zesde keer de kampioensgordel omdoen en er is niemand die dat kan betwisten.

Demian Maia vs Jorge Masvidal
Een titelgevecht is nu wel erg dichtbij voor Maia na de overwinning op de pupil van American Top Team, Masvidal. Een bijzonder lastige tegenstander voor Maia, getuige ook het feit dat de jury niet unaniem voor Maia koos. De eerste en derde ronde waren voor de Braziliaan, die Masvidal bestookte met stoten en waarin hij naarstig op zoek ging naar die verlossende verwurging.

Gamebred had een zeer sterke tweede ronde, waarin hij Maia de meeste schade wist toe te brengen, maar genoeg was het niet om de 39-jarige Maia van zijn zevende achtereenvolgende overwinning af te houden.

Frankie Edgar vs Yair Rodriguez
Rodriguez kreeg gister MMA-les van voormalig kampioen Edgar tijdens dit gevecht in de vedergewichtsklasse. Na het einde van de tweede ronde vond de ringarts het welletjes geweest en hij vond het niet meer verantwoord om Rodriguez de laatste lessen te laten volgen.

Edgar ging als een razende van start en hij gooide Pantera in de eerste ronde al snel op de grond, waarna hij het lichaam en hoofd van Rodriguez gedurende de resterende drie minuten bombardeerde met genadeloze harde stoten en ellebogen. De schade was al snel duidelijk. Een enorme bloeduitstorting bij het linkeroog belette Rodriguez het zicht. De tweede ronde leek een kopie van de eerste. Edgar wist Rodriguez weer snel op de grond te werken, waarna de Amerikaan zijn handen en ellebogen het werk lieten doen. Rodriguez kon niets anders dan het spervuur proberen te blokkeren. 


Reden genoeg om te stoppen (Foto: Getty images)

Na het einde van de tweede ronde nam de ringarts zijn verantwoordelijkheid en haalde Rodriguez uit het gevecht. Edgar heeft nu zeven van zijn laatste acht gevechten gewonnen en de sterke opmars van de talentvolle Rodriguez is voorlopig overtuigend gestopt.

Bonussen:
Zowel Stipe Miočić als Jason Knight mochten een extra 50.000 dollar mee naar huis nemen aangezien hun indrukwekkende optreden beloond werd met de titel Performance of the Night. Gevecht van de avond was die tussen Sherman en Coulter waardoor ook deze twee vechters een extra 50.000 dollar op hun bankrekening krijgen bijgeschreven.

Overige uitslagen:
David Branch verslaat Krzysztof Jotko na jurybesluit (29-28, 28-29, 29-28)
Dustin Poirier vs Eddie Alvarez is ongeldig verklaard na een illegale knie van Alvarez in ronde twee (zie hieronder)
Jason Knight verslaat Chas Skelly door TKO (stoten) in ronde drie
Chase Sherman verslaat Rashad Coulter door TKO (elleboog) in ronde twee
James Vick verslaat Polo Reyes door TKO (stoten) in ronde één
Cortney Casey verslaat Jessica Aguilar na jurybesluit (30-27 x3)
Enrique Barzola verslaat Gabriel Benitez na jurybesluit (29-28 x3)
Gadzhimurad Antigulov verslaat Joachim Christensen na opgave door verwurging (rear-naked choke) in ronde één