Safety car helpt Leclerc naar nieuwe zege in Formule 2, De Vries heeft pech

Charles Leclerc heeft zaterdag de hoofdrace van de Formule 2 in Barcelona gewonnen. De 19-jarige Monegask was weliswaar erg sterk, hij had ook het nodige geluk met de safety car.

Leclerc vertrok vanaf poleposition en hield de leiding vast, waarmee hij gelijk liet zien dat het met het tempo wel goed zat. Hij kreeg Luca Ghiotto en Alexander Albon achter zich aan, terwijl Nyck de Vries - die Albon bij de start voorbij zag komen - zich op plek vier nestelde. De Nederlander reed wel op de harde band om zo langer door te kunnen rijden, dus dat hij in de openingsfase wat moeite kende was niet vreemd.

Leclerc en Ghiotto doken al snel naar binnen om hun zachte banden om te ruilen voor een hard setje en dat bleek een gouden zet. Sergio Canamasas viel niet veel later stil en dat zorgde voor een safetycarsituatie. De Vries reed op dat moment op plek drie, hij was immers nog niet naar binnen geweest, maar zijn voorsprong verdween uiteraard volledig. 

Albon en Oliver Rowland namen de leiding bij de herstart, voor De Vries. Zo'n tien ronden voor het einde kwamen de leiders naar binnen en daardoor kon Leclerc de macht weer in handen nemen. Ghiotto ging mee en veroverde de tweede plek, Rowland kon zich op de zachte banden nog wel opwerken naar plek drie. De Vries kwam in het achterveld de baan weer op en bleef uiteindelijk steken op de elfde plaats.