Buemi wint ePrix Monaco, Frijns valt stil in slotronde

Coureur Sebastien Buemi heeft zaterdag de ePrix van Monaco op zijn naam geschreven. De Zwitser was in de vijfde race van het Formule E-seizoen de sterkste en reed de hele race op kop.

Kampioenschapsleider Buemi en Lucas di Grassi begonnen vanaf de eerste startrij en zouden bijna de hele race relatief dicht bij elkaar in de buurt blijven. Buemi ging flink tekeer in de straten van Monaco, waar gereden werd op een iets ander parcours dan in de Formule 1: na start/finish gingen de coureurs niet richting het casino, maar maakten ze een scherpe bocht naar rechts. Een recht stuk bracht ze dan naar de chicane die op de bekende versie van het circuit na de tunnel komt, om vervolgens weer naar start/finish te rijden via de gebruikelijke weg.

Buemi vertrok vanaf pole en bouwde al snel een stevige voorsprong op, waarbij alleen Di Grassi enigszins kon volgen. De Braziliaan had weinig moeite om zijn tweede plek vast te houden, terwijl achter hem flink gevochten werd door onder meer Nelson Piquet Jr, Nick Heidfeld, Jean-Eric Vergne, Maro Engel en Felix Rosenqvist.

Een incident tussen Piquet en Vergne gooide de race even voor de helft overhoop. De Fransman probeerde zijn Braziliaanse concurrent buitenom in te halen, maar ging er veel te agressief in en eindigde, zoals elke kijker kon voorspellen, in de muur. Zodra de safety car in de baan kwam dook iedereen naar binnen voor de autowissel, iets eerder dan gepland. Zo moest er wat energie gespaard worden, maar met name in de slotfase konden de heren volgas racen. 

Dit zag werkelijk iedereen aankomen...(Bron: YouTube)

Di Grassi kwam alsmaar dichter in de buurt van Buemi en kon hem in de slotronde zelfs aanvallen, maar een ultieme poging in Rascasse mocht niet baten. Buemi won, voor Di Grassi en Heidfeld. Robin Frijns had zich netjes opgewerkt naar een achtste plek - onder meer door het wegvallen van Sam Bird en Vergne - maar kwam in de allerlaatste ronde tot stilstand doordat zijn batterij leeg was.