Hockeyclubs Amsterdam en Kampong slepen derde duel uit het vuur

Het blijft spannend in de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap in de hoofdklasse van de hockeyheren. Rotterdam en Bloemendaal wonnen het eerste treffen woensdag, vandaag gingen Amsterdam en Kampong er met de winst vandoor. Morgen volgen daardoor twee beslissende duels: Amsterdam – Rotterdam en Bloemendaal – Kampong.

Amsterdam – Rotterdam 2-1 (1-1)

Al vroeg in de wedstrijd kwam Amsterdam op voorsprong via een strafbal van Justin Reid-Ross, maar Thijs van Dam trok de stand voor rust weer gelijk. Jan-Willem Buissant tekende in de 66ste minuut voor de winnende, waardoor Amsterdam een derde duel afdwingt. Dat wordt morgen om 15.35 uur gespeeld, wederom in het Amsterdamse Bos.

‘7 Justin Reid-Ross 1-0 (sb)
’13 Thijs van Dam 1-1
’66 Jan-Willem Buissant 2-1

Bloemendaal – Kampong 2-3 (1-2)

"We moeten van ver komen, maar daar zijn we goed in", zei Kampong-speler Martijn Havenga woensdag nog. Kampong kwam tot twee keer toe op voorsprong tegen Bloemendaal, maar telkens knokte de thuisploeg zich terug. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Kampong drie strafcorners achter elkaar. De laatste ging er uiteindelijk in. Havenga sleepte de bal, via een stick van een speler van de thuisploeg, het doel in. 

’21 Constantijn Jonker 0-1
’23 Rogier Hofman 1-1
’30 Bjorn Kellerman 1-2
’45 Blake Govers 2-2 (sc)
’70 Martijn Havenga 2-3 (sc)