'Attentie, er zwemmen 15 witte haaien om je heen'

Een aantal mensen had woensdag zin om in het water van Californië lekker te gaan paddleboarden en misschien wat rond te zwemmen. Daar kwam een einde aan nadat de helikopter van de lokale politie van Orange County een mededeling deed waar de paddleboarders waarschijnlijk niet op zaten te wachten.

"Je bent vlak bij ongeveer vijftien witte haaien aan het paddleboarden", liet sheriff Brian Stockbridge via de luidspreker van de helikopter weten. "U wordt geadviseerd om het water direct, maar op een rustige manier te verlaten", kregen de mensen te horen. Op de helikopterbeelden is te zien dat er inderdaad vrij veel haaien rondzwemmen, die zich niet al te ver van het strand bevinden.

Volgens de Orange County Register werden de haaien nabij Dana Point gezien, waar onlangs nog een vrouw aangevallen. Zij liep daar zware verwondingen aan haar benen bij op. De haaien die woensdag gezien werden vertoonden geen agressief gedrag en daarom hielden de autoriteiten het bij een waarschuwing in plaats van sluiting van het strand. 

De mensen in het water hebben vermoedelijk netjes gehoor gegeven aan de oproep, want er is niks vernomen over gewonden of een daadwerkelijke aanval van haaien. 

De beelden van de politie van Orange County (Bron: YouTube)

'Attentie, er zwemmen 15 haaien om je heen' (Bron: YouTube)