El Ahmadi: "We moeten gewoon onszelf zijn"

De 3-0 nederlaag tegen Excelsior kwam keihard aan voor Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi, maar het vertrouwen is terug voor zondag. "Ik heb twee nachten slecht geslapen, daarna was het klaar. Nu richten we ons op Heracles", vertelde El Ahmadi tegen Voetbal International.

Ter ontspanning ging de selectie een dagje varen. "We doen wel vaker iets met elkaar, maar dit keer was het goed om even de zinnen te verzetten." Feyenoord heeft geen kampioensstress, stelt de middenvelder. "We verloren bij Excelsior omdat we in mijn beleving misschien wel te ontspannen waren. Iedereen kon zien dat we daar anders deden dan we normaal doen."

"Zondag tegen Heracles zal daarvan geen sprake zijn. We moeten gewoon onszelf zijn zoals we dat het hele jaar al zijn in De Kuip. De statistieken in thuiswedstrijden spreken voor zich. Voor aanvang van dit seizoen zou iedereen toch getekend hebben voor deze stand op de ranglijst vlak voor de laatste wedstrijd? Laten we het zondag afmaken."

Het wordt voor El Ahmadi, als het lukt, zijn eerste echte titel. "Ik ben ooit als jeugdspeler een keer kampioen geweest bij UDI Enschede. Daarna nooit meer. Zo'n titel wordt dus speciaal, voor mezelf, maar ook voor de club die er zo lang op heeft moeten wachten."