Surviving Mars aangekondigd

PDXcon, de conferentie voor de nieuwste games van publisher Paradox Interactive, is in volle gang en dat betekent dat er heel veel nieuwe games aangekondigd gaan worden. De Zweden hebben gisteren Surviving Mars aangekondigd, een nieuwe city-builder waarbij het je doel is om een kolonie op te zetten op de rode planeet.

Surviving Mars wordt ontwikkeld door Haemimont Games, die voornamelijk bekend is van dictatorsim Tropico. "In Surviving Mars zullen spelers proberen een kolonie op te zetten op Mars, vanaf het moment dat de eerste rovers rondrijden en de eerste middelen binnenkomen om een kolonie op te zetten voor de eerste dappere pioniers van de aarde." schrijft Paradox in de officiële persrelease. "Elke kolonist zal van levensbelang zijn voor de missie op een levensgevaarlijke planeet waar de omgeving gevaarlijk is en grondstoffen schaars."

Surviving Mars komt uit in 2018 en zal uitkomen voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Uiteraard komt de aankondiging met een trailer, die je hier onderaan kan bekijken.

Surviving Mars aangekondigd