Dillier pakt de winst in de Giro

Silvan Dillier heeft de zesde etappe gewonnen in de Giro d'Italia. De 26-jarige Zwitser van BMC was mee in de vroege vlucht en maakte het in de sprint. In de sprint klopte hij Jasper Stuyven en Lukas Pöstlberger. Bob Jungels blijft leider in het algemeen klassement.

Na de start kozen vijf renners voor de aanval. In de groep was Trek-Segafredo het best vertegenwoordigd met Stuyven en Mads Pedersen. De twee hadden het gezelschap van Lukas Pöstlberger (Bora – Hansgrohe), Simone Andreetta (Bardiani – CSF) en Silvan Dillier (BMC). De vijf hadden een maximale voorsprong van een kleine negen minuten.

In het peloton bepaalde Cannondale-Drapac en Wilier-Selle Italia het tempo, maar ze zouden nooit meer de aansluiting vinden bij de koplopers. Mads Pedersen reed zich de ziel uit het lijf voor Stuyven en moest op 6,5 kilometer afhaken voorin. Na een demarrage van Stuyven moest ook Andreeta afhaken voorin.

In de laatste kilometers bleven de drie renners bij elkaar. In de sprint was het Dillier die de sprint aanging op tweehonderd meter. Stuyven reageerde meteen, maar de Belg van Trek-Segafredo kwam niet voorbij de Zwitser. Pöstlberger werd derde in de sprint.