Ajax stelt verbouwing ArenA deels uit om Cruijff

Ajax stelt een deel van de verbouwing van de Amsterdam ArenA uit, omdat het stadion in de toekomst de naam van Johan Cruijff zal dagen.

Dat schrijft De Telegraaf donderdag. Om de volledige renovatie te financieren, was aanvankelijk twintig miljoen euro voor een naamsponsor in het budget opgenomen. Dat bedrag viel echter weg als het stadion de naam van Cruijff zou krijgen in plaats van een sponsornaam.

Ajax kan het financiële gat in de begroting flink verkleinen door een deel van de verbouwing uit te stellen. De volledige verbouwing zou oorspronkelijk zo'n vijftig miljoen euro moeten kosten. Het wegvallen van de twintig miljoen voor de naamsponsor was de grootste hobbel die genomen moest worden om eindelijk de naam van Johan Cruijff aan de ArenA te verbinden.

De financiering van de renovatie wordt gespreid tot 2024, waarmee de status quo volgens het dagblad lijkt doorbroken. De directies van de ArenA en Ajax buigen zich de komende weken over de laatste details. Het ziet er daardoor naar uit dat de ArenA dit jaar nog zal worden hernoemd naar de grootste voetballer die Nederland ooit had.