Veltman: "Ik doe alsof het 0-0 staat"

Ajax verdedigt donderdagavond een 4-1 voorsprong tegen Olympique Lyonnais, maar Joël Veltman gaat de wedstrijd in alsof het 0-0 staat. "We hebben het halen van de finale in eigen hand, zo is het ook wel een beetje", vertelde Veltman tegen Ajax Life. "Ik doe alsof het 0-0 staat. Zo moeten we ook beginnen."

"Als wij scoren, wordt het heel lastig voor Lyon. Zo simpel is het. Maar we hebben tegen Schalke 04 gezien wat er kan gebeuren als de ander goed begint. We voetbalden toen wat minder, ja."

Veltman miste de heenwedstrijd in de halve finale van de Europa League in Amsterdam vanwege een schorsing, zijn plek werd ingenomen door Kenny Tete, maar hij verwacht donderdag gewoon weer aan de aftrap te staan.

"Lyon gaat natuurlijk stormen en proberen om vroeg te scoren. Net als Schalke 04. Lyon wil snel 1-0 maken of misschien zelfs 2-0, zodat er weer van alles mogelijk is. We overleefden de eerste golf van aanvallen in Duitsland. Maar net toen je dacht 'nu gaat het goed', lagen er twee ballen in. Als Lyon een kans krijgt, zal het moeten scoren. Maar dat geldt voor ons net zo goed."