Moreno uit Giro gegooid na spugen en duwen richting Rosa

Wielrenner Javier Moreno is per direct uit de Giro d'Italia gezet. De Spanjaard van Bahrein-Merida, het team van Vincenzo Nibali, kwam tijdens de vierde etappe op weg naar de Etna in aanvaring met Diego Rosa.

Sky-renner Rosa leek op de beelden een elleboogstoot uit te delen, die geen doel trof. Moreno zag het wel en trok de Italiaan aan zijn shirt. Na het kleine handgemeen zou de Spanjaard Rosa geduwd hebben, waardoor de renner van Sky bijna het publiek in tuimelde. 

"Ik zat er vlak achter en had perfect zicht op wat er gebeurde", schrijft Sunweb-renner Chad Haga op Twitter. "Ik moest Rosa ook nog ontwijken omdat hij richting het publiek ging. Dit stuk afval moet gestraft worden", aldus de harde woorden van Haga, die vermoedelijk doelde op het gedrag van Moreno, die ook nog gespuugd zou hebben. 

De Spanjaard kwam na afloop wel al gelijk met verontschuldigingen. "Mijn teamgenoten reden achter elkaar op weg naar de slotklim, toen Sky ernaast kwam. Rosa wilde in het wiel van de teamgenoot voor mij gaan zitten, maar toen hij doorhad dat ik dat niet zou laten gebeuren reageerde hij boos richting mij. Daar reageerde ik op door hem te duwen, waardoor hij helaas viel. Ik bied mijn excuses aan hem en Sky aan voor mijn reactie en wil bij dezen duidelijk maken dat het geenszins mijn bedoeling was om hem te doen vallen."

Gedoe tussen Rosa en Moreno (Bron: YouTube)