Ook pers kiest Kanté als beste Premier League-speler

N'Golo Kanté wordt ook door de Britse pers gezien als de beste voetballer van dit Premier League-seizoen. Kanté werd onlangs al door zijn collega-voetballers verkozen tot PFA Player of the Year, maar wordt ook door de media als de beste gezien. Dat maakte de Football Writers' Association (FWA) bekend.

Kanté stapte vorig jaar zomer over van landskampioen Leicester City naar Chelsea en had een heel groot aandeel in het feit dat deze week vermoedelijk die andere Blues kampioen van Engeland worden. De stofzuiger zorgde voor de balans op het middenveld van de goed geoliede machine van manager Antonio Conte. Hij scoorde één keer, in de topper tegen Manchester United.

De pers vond de Belg Eden Hazard, teamgenoot van Kanté, de op een na beste terwijl Dele Alli van Tottenham Hotspur derde werd. Kanté is in zijn nopjes. "Het is een geweldige eer om deze award te winnen, zeker als je ziet hoeveel geweldige voetballers er bij Chelsea en bij andere clubs in de Premier League spelen", aldus de Fransman. "Dat de Britse pers mij deze onderscheiding geeft, maakt me dan ook enorm trots."