FOK! Wat een weer: wisselvallig

Meiregen op het zaad, is goud op de plaat.

Hallo!

De afgelopen nacht was het op veel plaatsen helder en koelde het flink af. Hier en daar kwam zelfs vorst aan de grond voor. Vandaag komt er in de loop van de ochtend bewolking binnendrijven vanuit het noorden. In het zuiden is het eerst nog zonnig maar ook daar onstaan in de middag stapelwolken. In het noordoosten zou een enkele bui kunnen vallen, elders blijft het droog. De temperatuur blijft steken rond 15 graden. In het noorden aan de kust wordt het echter niet warmer dan een graad of 10.

De komende dagen verlopen zonnig, droog en fris. Donderdag gaat de temperatuur omhoog maar de dagen daarna kan er wel regen vallen. Na het weekend zou het wel eens kunnen dat we overgaan naar droger weer met hogere temperaturen, maar daarover later in de week meer.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:54
Zon onder: 21:16
Zonkracht: 5/2

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1926 De Amerikaanse ontdekkingsreizigers Richard Byrd en Floyd Bennet vliegen als eersten over de Noordpool.
1941 De Duitse onderzeeboot U 110 wordt gekaapt door de Royal Navy waarbij codeboeken en Enigma-codeermachine worden buitgemaakt. Deze hielpen de codebrekers in Bletchley Park de Duitse codes te kraken.
1961 Koningin Juliana stelt de Gerbrandytoren in gebruik; deze toren in IJsselstein is beter bekend als de tv-mast van Lopik.
1962 De Beatles tekenen hun eerste contract met EMI Parlophone.
1976 Ulrike Meinhof van de RAF wordt dood aangetroffen in haar cel in de gevangenis in Stuttgart-Stammheim.
1993 In de Efteling wordt de attractie Droomvlucht geopend.
2012 Een Russische Soechoj Superjet 100-95 stort tijdens een demonstratievlucht boven Java in bergachtig gebied neer. Geen van de 45 inzittenden overleeft de crash.

onweer en regen  (Foto: koelkastje)
Onweer en regen (Archief-foto: koelkastje)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!