Rechtszaak moord Everink wordt niet uitgesteld

Het onderzoek naar de moord op zakenman Koen Everink is "halfbakken" uitgevoerd. Dat zegt de advocaat van Mark de J., verdachte in die zaak, tenminste. De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak, die maandagochtend begon, moet daarom naar zijn meing uitgesteld worden. De rechtbank moet zich nu buigen over het verzoek van de advocaat van de voormalige tenniscoach.

De verdediging heeft al vaker om uitstel gevraagd, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden. Ook zijn er twee wrakingsverzoeken gedaan in aanloop naar de inhoudelijke behandeling, omdat De J. en zijn advocaat vrezen dat de zaak niet eerlijk wordt behandeld.

De ex-coach van tennisser Robin Haase ontkent ten stelligste iets met de gewelddadige dood van Everink te maken te hebben.

Update 14:15 uur:
De rechter heeft bepaald dat de rechtszaak niet wordt uitgesteld. De verdediging beweerde dat het DNA-onderzoek, uitgevoerd door het NFI, niet zou deugen. Zo zouden er op de kleding van Everink, in diens woning en in de auto van de J. DNA-sporen van onbekenden zijn gevonden, die de bewering van de J. zou ondersteunen, dat hij ten tijde van de moord ontvoerd zou zijn geweest. Volgens de rechtbank komen veel vragen van de verdediging aan de orde als deskundigen bevraagd worden. Het horen van deskundigen staat maandagmiddag gepland.

Onderzoek naar moord Everink 'halfbakken'
Onderzoek naar moord Everink 'halfbakken' (Foto: ANP)