'Zege Macron goed voor olympische kansen Parijs 2024'

De winst van Emmanuel Macron in de Franse presidentsverkiezingen is met blijdschap ontvangen door de mensen achter de poging om de Olympische Spelen van 2024 naar Parijs te halen. 

Sociaal-liberaal Macron versloeg de nationaal-populistische kandidate Marine le Pen met duidelijke cijfers en dat is goed voor de kansen voor Parijs 2024. De 'Frankrijk eerst en grenzen dicht'-achtige boodschap van Le Pen druist nogal tegen de olympische waarden in en dus zou haar presidentschap geen goede zet zijn geweest.

"Macron begrijpt de kracht van sport en snapt dat de Spelen voor verandering kunnen zorgen. Hij snapt dat de Spelen inspiratie brengen en mensen dichter bij elkaar kunnen halen", aldus een statement van kanolegende Tony Estanguet en Bernard Lapasset, de voorzitters van het Franse olympische bid. 

De keuze voor de gaststad van de Spelen van 2024 wordt in september gemaakt. Alleen Parijs en Los Angeles zijn nog in de strijd en Parijs lijkt zeker nu de grote favoriet. De Franse hoofdstad richt de pijlen volledig op 2024, terwijl Los Angeles ook bezig is met 2028. Er gaan daardoor al geruime tijd stemmen op om dit jaar de gaststeden van beide Spelen te kiezen, aangezien alsmaar meer steden tegenwoordig een bid intrekken.