Kuijt: "We gaan met z'n allen kampioen worden"

Dirk Kuijt heeft er vertrouwen in dat Feyenoord zich tot kampioen kroont van de Eredivisie door Excelsior te verslaan. "Alle Rotterdammers zitten in een bepaalde euforie, logisch ook, maar wij zijn maar met één ding bezig", tekende het Algemeen Dagblad op uit de mond van Kuijt. "Dat is zondag winnen van Excelsior. En dat gaan we met z'n allen doen ook.''

Bij een zege kroont Feyenoord zich voor het eerst sinds 1999 tot kampioen van Nederland en tijdens de trainingen deze week stonden duizenden fans langs het veld om hun helden te aanschouwen. "Dat hoort erbij en daar moet je juist van genieten. Het is mooi om die emotie, die euforie en dat gevoel van de fans op te snuiven. Daar haal je alleen maar positiviteit en energie uit."

"Ik weet hoeveel de mensen dit doet, hier snakten ze tien jaar geleden tijdens mijn eerste periode ook al naar. De grote frustratie van toen was dat ik geen prijs met Feyenoord heb gepakt, ook daarom ben ik teruggekomen. Ik ben teruggekomen om kampioen te worden, daar ligt de focus volledig op. Daarna zie ik wel wat de toekomst brengt."