FOK! Wat een weer: Saai bewolkt weer.

De Mei van het leven.

Hallo! 

Ja, het weerbeeld viel gisteren behoorlijk tegen. Dat het in de ochtend bewolkt zou zijn was wel verwacht, maar alles leek erop dat er in de middag wel een paar opklaringen tevoorschijn zouden komen. Héél even leek dat ook te gebeuren. Ik had tot een uur of 6 maar 5 minuten de zon gezien, maar helaas trok het daarna weer helemaal dicht. Tijdens het diner klaarde het ineens toch helemaal op. Verder bleef het een groot deel van het land tot het einde van de middag meest droog. In de ochtend viel er in het zuidwesten nog enige regen, en tegen de avond bereikten enkele regen- en onweersbuien Limburg. Daarna trokken deze voornamelijk over Belgie. Een andere zone met regen trok later in de avond over de zuidelijke provincies. Op de meeste plaatsen was het dus een grotendeels grijze, maar droge dag. U vraagt? Wij gaan op herhaling.  

Afgelopen nacht viel er hier en daar nog wat lichte regen, maar ook nu bleef het op verreweg de meeste plaatsen droog. Door de bewolking koelde het niet zo sterk af.

En dan vandaag. Tja, ik vrees dat het wederom een overwegend grijze dag gaat worden. In het noorden en oosten gaat ook wat regen of motregen vallen. Elders blijft het meestal droog, op wat laatste wegtrekkende regen in het zuiden na dan. Het kwik ligt tussen de 11 en 14 graden. Er staat nog steeds die noordoostenwind en is meest matig tot vrij krachtig. Op de Wadden waait het nog wat harder.

Dodenherdenking lijkt op de meeste plaatsen droog te verlopen.

Bevrijdingsdag breekt de zon er wat vaker doorheen, en dat zeker in het westen van het land. Elders lijken toch de wolkenvelden te overheersen. Pluspunt is wel dat het vrijwel overal droog blijft. De temperatuur ligt rond de 12 graden.

In het weekend komt er dan echt meer zon en warmt het ook tijdelijk weer op. Zaterdag kan het lokaal 20 graden worden.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 06:04
Zon onder: 21:12
Zonkracht: 4/2

Nederland
 

 

Wikiweetjes van vandaag
1533 Willem van Oranje wordt gedoopt.
1949 Bij de Superga-vliegramp komt het hele elftal van voetbalclub Torino om het leven.
1976 Een treinbotsing bij Schiedam kost 24 mensen het leven.
1990 Letland verklaart zich als derde Baltische republiek, na Estland en Litouwen, onafhankelijk van de Sovjet-Unie.
2012 De Amerikaanse muzikant Adam Yauch overlijdt.

Fort Kijkduin (Foto: DJMO)
Collega Monique was gisteren in Fort Kijkduin en ook daar was het een grijze bedoeling. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!