Stam denkt aan stap hogerop als trainer

Nu hij de eerste bevestiging heeft van zijn kwaliteiten als coach, denkt Jaap Stam na over een stap hogerop. Stam gaat met Reading FC meedoen om de play-offs voor promotie naar de Premier League. De oud-international van Oranje is ambitieus en hoopt te laten zien dat hij ook in het trainersvak onderscheidende kwaliteiten heeft.

Hij weet nog niet precies waar hij denkt te gaan belanden. "Maar voor mijzelf is natuurlijk wel van belang dat ik weet wat de mogelijkheden straks zijn. Ik ben prestatiegericht", zegt de voormalige verdediger in het Algemeen Dagblad.

"Ik wil stappen blijven maken. Voor het elftal en voor mezelf. Noodgedwongen een pas op de plaats maken kan, maar ik heb de ambitie om weer in de top te werken. Ik wil een keer gaan werken met absolute topspelers. Wat moet je dan doen als trainer? Doen coaches dan veel of juist de spelers zelf? Dat wil ik ervaren. Het is niet zo dat dat volgend jaar al moet gebeuren. Maar je wilt wel progressie blijven zien in alles. Dus ook binnen de clubs waar je actief bent."

Er zou interesse zijn van West Ham United. Daar wil Stam nog niet op in gaan. "Als een team goed presteert, dan komt er interesse voor spelers én trainers. Zo werkt het nu eenmaal. Ook in mijn geval. Dat heeft nu niet mijn prioriteit, maar je weet niet wat er gaat gebeuren."