Bottas: "Hier heb ik lang op gewacht"

Valtteri Bottas won zondag de Grand Prix van Rusland, de eerste overwinning uit de carrière van de Fin. Hij was dan ook blij en klonk vooral opgelucht dat zijn eerste zege binnen was.

"Het heeft een tijdje geduurd, ik heb er meer dan tachtig races op moeten wachten, maar dat was het volledig waard!", jubelde Bottas na afloop. "Ik wil vooral het team bedanken. In de winter was er ineens de wat vreemde overstap naar Mercedes, wat nu nog steeds een beetje raar voelt soms, maar nu sta ik hier. Het jaar is was moeizaam begonnen voor ons, het is wel de bedoeling om met beide auto's het podium te halen", verwees hij naar teamgenoot Lewis Hamilton, die er het hele weekeinde totaal niet aan te pas kwam.

"Het is hier niet zo verkeerd om vanaf de tweede rij te starten", aldus de Fin, die als derde vertrok. "Ik zat gelijk in de slipstream van de Ferrari's en kon ze passeren. Vooral met mijn herstart na de safety car ben ik blij, daar kon ik een gat slaan wat ik echt nodig had", aldus Bottas, die ook de Russische fans nog even bedankte.