Tottenham verslaat Arsenal en blijft in strijd landstitel

Tottenham Hotspur is in het spoor van koploper Chelsea gebleven, door The North London Derby tegen Arsenal met 2-0 te winnen.

Tottenham had in de eerste helft het beste van het spel en kreeg ook de meeste kansen. De eerste kans was voor Dele Alli. De kopbal van de middenvelder ging echter net naast het doel van Petr Cech. Ook Christian Eriksen kreeg een grote kans op de 1-0, maar de oud-middenvelder van Ajax volleerde de bal over.

Aaron Ramsey zorgde voor het eerste gevaar voor Arsenal. Hugo Lloris kon nog ternauwernood redding brengen op een schot van de middenvelder. Het laatste gevaar voor rust was weer van Tottenham, maar Jan Vertonghen zag Cech redding brengen op zijn schot.

Na rust testte Victor Wanyama direct Arsenal-doelman Cech weer en weer hield Cech zijn doel schoon. Na 55 minuten moest hij zich dan toch gewonnen geven. Alli wist hem te passeren en de 1-0 op het scorebord te zetten.

Drie minuten later leek de wedstrijd al vroegtijdig beslist. Na een overtreding van Gabriel Paulista op Harry Kane kreeg de thuisploeg een strafschop. Kane ontfermde zich over de bal en hij faalde niet: 2-0.

Een kwartier voor tijd kreeg Danny Welbeck de kans om de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar hij slaagde er niet in om Lloris te passeren. Aan de andere kant voorkwam Cech een derde tegentreffer op een inzet van Toby Alderweireld.

Tottenham blijft dankzij de zege meedoen om de titel in de Premier League. Met nog vier wedstrijden te spelen heeft de ploeg vier punten achterstand op koploper Chelsea. Arsenal blijft zesde en eindigt voor het eerst sinds het seizoen 1994/95 onder Tottenham.