Trotse Stam: "De spelers verdienen dit"

Jaap Stam is opgelucht dat Reading zich heeft geplaatst voor de play-offs om promotie naar de Premier League. De club won zaterdag van Wigan Athletic.

Reading had zich vorige week al kunnen verzekeren van een plek bij de bovenste zes teams, maar toen ging het mis in de uitwedstrijd bij Nottingham Forest (3-2). "We moesten een punt halen en dat is gelukt, maar het was een moeizame zege", zei Stam op de officiële kanalen na de 1-0 zege op Wigan.

"De spelers hebben het fantastisch gedaan, ze verdienen het om hier nu te staan. Als club en als team zijn we dit seizoen zeker gegroeid", aldus de 44-jarige manager uit Kampen. Reading speelt op de laatste speeldag uit tegen Burton Albion, de nummer negentien op de ranglijst.

Op het tweede niveau van Engeland spelen de nummers drie tot en met zes play-offs. Reading staat nu derde, één puntje boven Sheffield Wednesday en Huddersfield Town. Als het team van Stam derde blijft, speelt het in de halve finales van de play-offs tegen Fulham, de nummer zes.

De strijd om het kampioenschap gaat in de Championship-divisie tussen Brighton & Hove Albion en Newcastle United. Het gat is slechts één punt in het voordeel van Brighton. Beide teams zijn al zeker van promotie naar de Premier League.