Selby en Higgins door naar finale op WK snooker

Mark Selby heeft zich als eerste geplaatst voor de finale op het wereldkampioenschap snooker. In The Crucible van Sheffield versloeg hij de Chinees Ding Junhui met 17-15 in de halve finale.

Na drie sessies stond het 12-12 tussen Selby en Ding. Selby begon aan de vierde sessie meteen goed en met breaks van 74 en 96 kwam de nummer één van de wereld op een 14-12 voorsprong. Ding won het volgende frame met een break 52, maar het volgende frame ging weer naar de Engelsman.

De huidig wereldkampioen moest nog één frame winnen om de finale te halen, maar de Chinees gaf niet op. Ding won twee frames op rij en kwam terug tot 16-15. In frame 32 kreeg Ding ook nog een kans, maar de nummer vier de wereld miste de blauwe bal, waarna Selby overnam en met een 72 break zijn plaats voor de finale veilig kon stellen.

In de finale speelt Selby tegen John Higgins. De Schot was in de andere halve finale veel te sterk voor Barry Hawkins met 17-8. Higgins stond na drie sessies al met 16-8 voor tegen Hawkins, waardoor de laatste sessie van de dag niet lang duurde. De nummer zes van de wereld sloot zijn halve finale af met een break van 120.