FOK! Wat een weer: mooi weekend

April mooi en rein, in mei zal het donker zijn.

Hallo,

Gisteren was het best een aardige dag. De zon heeft geschenen en alhoewel het wel af en toe regende was het niet genoeg om de regenmeter te vullen. De afgelopen avond en nacht was het droog met temperaturen van 4 graden tot het vriespunt.

Vandaag krijgen we eerst zon. Later in de ochtend en begin van de middag ontstaan er stapelwolken, maar ik verwacht niet dat daar regen uit gaat vallen. Het kwik loopt (buiten) op tot zo'n 12 graden en de wind stelt weinig voor.

Morgen wordt het dan echt lente. Het wordt zonnig en droog en het zou wel zo'n 18 a 19 graden kunnen worden. Maandag is dat helaas weer voorbij, we krijgen dan meer bewolking met af en toe een bui.

Fijne zaterdag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 06:12
Zon onder: 21:02
Zonkracht: 5/2

Nederland
 

 

Wikiweetjes van vandaag
1913 Octrooiverlening voor de ritssluiting.
1942 Grote explosie bij Tessenderlo Chemie in Tessenderlo (België) met 189 doden en enorme vernielingen. De waarschijnlijke oorzaak is de explosie van aangekoekt ammoniumnitraat die arbeiders met dynamiet wilden laten springen.
1945 Adolf Hitler trouwt met Eva Braun.
1971 De eerste tv-uitzending van Op losse groeven, gepresenteerd door Chiel Montagne.
1992 Er breken rassenrellen in Los Angeles uit, nadat een blanke rechter vier blanke politiemannen vrijspreekt van mishandeling op Rodney King.
2011 Het huwelijk van prins William en Catherine Middleton.

1,5 week geleden, tijdens een bergwandeling, maakte ik deze foto. (Foto: qltel)
1,5 week geleden, tijdens een bergwandeling, maakte ik deze foto. (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!