'Roma troeft Engelse top en Barcelona af in strijd om Kessié'

Franck Kessié lijkt zijn loopbaan een vervolg te geven bij AS Roma. De middenvelder van Atalanta Bergamo moet zo'n dertig miljoen euro kosten. Kessié geldt als gewild talent. De 20-jarige middenvelder brak dit jaar door bij Atalanta Bergamo en maakte in 26 wedstrijden zes goals voor de huidige nummer vijf van de Serie A.

Sky Italia komt vrijdag met het bericht dat AS Roma met Atalanta een transfersom van dertig miljoen euro is overeengekomen. Kessié moet er nu alleen nog uit komen met Atalanta. De Ivoriaan wil graag twee miljoen euro per jaar verdienen, maar zou in Roma kunnen rekenen op 1,2 miljoen euro exclusief variabelen. De vraag is dus nog even of club en speler eruit gaan komen.

Mocht het Roma lukken om Kessié binnen te halen dan troeft de club de gehele Engelse top en Barcelona af. "Ik focus me alleen op het voetbal. Ik zou graag in de Premier League spelen en in het bijzonder voor Manchester United. Dat is mijn droomclub", zei Kessié twee maanden geleden. "Chelsea is ook een grote club en daar zegt niemand 'nee' tegen, maar ik droom van Manchester United", aldus Kessié die nog tot medio 2021 vast ligt in Bergamo.