Rugbyer krijgt geel en slaat scheidsrechter bewusteloos

Je hebt irritante ventjes en je hebt ouderwetse teringlijers. Een jonge rugbyer van het Franse Saint-Estève plaatsen we bij dezen in de tweede categorie.

In de halve finales van de Franse beker voor junioren stond Saint-Estève tegenover Toulouse. Na zo'n 25 minuten werd een gele kaart uitgedeeld aan een speler van Saint-Estève, wiens naam niet bekend is gemaakt, en scheidsrechter Benjamin Casty stuurde hem naar het strafbankje.

Daar had meneer echter bar weinig zin in en dat liet hij merken ook. Met een ferme rechterhoek mepte hij Casty naar de grond, waar de scheidsrechter roerloos bleef liggen. Een speler van Toulouse kwam bij het opgefokte mannetje verhaal halen en ook daar kwam een bijpassende reactie op: het kansloze vechtersbaasje verkocht ook hem een stevige tik in het gelaat.

Ondertussen ontstond een vechtpartij tussen de gek en een aantal tegenstanders, terwijl de andere spelers van Saint-Estève weinig zin hadden om hun doorgeslagen teamgenoot te helpen. Pas nadat een speler van Toulouse met een schitterende ippon de gek op de grond kreeg keerde de rust een beetje terug en kon er aandacht worden besteed aan de scheidsrechter.

Casty werd naar het ziekenhuis vervoerd met de nodige verwondingen in zijn gezicht, maar kwam er gelukkig zonder breuken vanaf. De wedstrijd werd afgelast en de president van de Franse rugby league-bond, Marc Palanques, liet weten geschokt te zijn. "Ik hoop dat de disciplinaire commissie hard ingrijpt."

De voorzitter van Saint-Estève, Christian Cozza, vindt het naar verluidt wel welletjes en stapt op bij de club. "Deze speler was eerder in het seizoen al vier wedstrijden geschorst geweest en was pas net teruggekeerd. Ik wilde niet dat hij zou spelen", aldus Cozza. De club kan een forse straf tegemoet zien, terwijl de speler zelf naar alle waarschijnlijkheid van een welverdiende levenslange schorsing mag gaan genieten.

Chaos in het Franse rugby (Bron: YouTube)