Doelpuntloos gelijkspel in derby van Manchester

Manchester City heeft de aanval van Manchester United op de vierde plaats succesvol afgeslagen door een 0-0 gelijkspel.

Gezien het spelbeeld had het elftal van Pep Guardiola zelfs recht op drie punten gehad. The Citizens kenden in de eerste helft het meeste balbezit in het eigen Etihad Stadium, waarbij de aanvallen gedoseerd plaatsvonden. Met name Kevin De Bruyne en Sergio Agüero doken meer dan eens gevaarlijk op voor het doel van David de Gea.

Bij de eerste de beste grote kans was het ook bijna raak: een voorzet van de Belgische baltovenaar bereikte de Argentijnse goalgetter in de loop. De Zuid-Amerikaan deed alles goed, maar zag zijn inzet op de buitenkant van de paal belanden. Ondanks de dominantie in balbezit van Man City, bleef Manchester United overeind. Voor City was het een positief signaal dat Claudio Bravo niet werd getest, behalve dan door Daley Blind met een zwakke poging.

In het tweede bedrijf liet Leroy Sané met acties veelvuldig zijn hielen zien aan de defensie van Manchester United. Het was te danken aan goalie De Gea dat het elftal van José Mourinho geen averij opliep vlak na rust. Net als in de eerste helft had City-doelman Bravo wederom weinig te doen. The Red Devils moesten de laatste minuten van het duel zelfs spelen met een man minder.

Eerst liep Marouane Fellaini tegen de eerste gele kaart van de wedstrijd aan en een minuut later mocht de Belg inrukken nadat hij een kopstoot uitdeelde aan Agüero, waarop de arbiter een rode kaart trok. Gabriel Jesus scoorde nog de 1-0, maar deed dat in buitenspelpositie. Ondanks de overalsituatie van City, was de brilstand de eindstand. Daardoor blijft City vierde en United vijfde.