Tennisser Sugita stunt op ATP-toernooi Barcelona

Tennisser Yuichi Sugita is dé verrassing van het ATP-toernooi van Barcelona. Op het Spaanse gravel plaatste de 28-jarige Japanner zich donderdag voor de kwartfinales en dat is bijzonder: in zijn carrière won hij op het hoogste niveau eerder slechts één game op gravel, in 2015.

Sugita speelt nauwelijks op de ondergrond die hem totaal niet ligt, maar deze week is alles anders. Nadat hij als lucky loser werd toegelaten tot het hoofdtoernooi schakelde hij de ervaren Spanjaard Tommy Robredo in twee sets uit. Richard Gasquet, de mondiale nummer 23, moest er in drie sets eveneens aan geloven, waarna Sugita wederom tegenover een Spanjaard stond. Pablo Carreno Busta, twintigste op de wereldranglijst, had net als Robredo totaal geen antwoord op het spel van de Japanner, die met 6-3, 6-3 zegevierde.

Vrijdag speelt Sugita tegen de nummer negen van de wereld, de Oostenrijker Dominic Thiem. Andy Murray speelt tegen Albert Ramos Viñolas, terwijl Rafael Nadal hte opneemt tegen het Zuid-Koreaanse toptalent Chung Hyeon. De net als Chung 20-jarige Rus Karen Khachanov staat tegenover Horacio Zeballos uit Argentinië.