Luiten begint goed op China Open

Joost Luiten is goed begonnen aan het China Open. Na de eerste dag staat de Nederlandse golfer op een gedeelde achtste plaats met 68 slagen (-4). Alexander Levy gaat aan de leiding met 63 slagen (-9).

Luiten speelde tot de achttiende hole een foutloze ronde. De Bleiswijker liet op de vierde, achtste, elfde, dertiende en vijftiende hole een birdie. Op de laatste hole ging het mis en moest hijbogey noteren.

''Ik speelde goed,'' zei Luiten na de eerste ronde. ''Het was in de middag erg pittig met een hele stevige wind. Op 18 maak ik mijn enige bogey van de dag. Mijn driver eindigde net rechts naast de fairway. De lay-up met een ijzer-5 liet ik eigenlijk te ver van de green waar de vlag op een smalle richel stond! De sandwedge spinde van de richel af. De eerste put was niet eens slecht, op 1 meter, maar de tweede putt (voor par) hobbelde van zijn lijn en horsehoede uit de hole. Dan eindig je heel zuur met een bogey op een birdiehole en daar baal ik van: onnodig en slecht course management! De lay-up had dichter bij de green gemoeten, dan gebeurt dat niet. Maar al met al was het een solide ronde in hele lastige condities in de middag.''

Alexander Levy uit Frankrijk is met 63 slagen koploper. Pabla Larrazábal uit Spanje volgt op één slag achterstand.