Meer Nederlandse zeges op EK badminton

Het Europees kampioenschap badminton in het Deense Kolding heeft opnieuw de nodige Nederlandse overwinningen opgeleverd.

Eefje Muskens en Selena Piek, als vijfde geplaatst in het damesdubbel en de nummers 37 van de wereld, rekenden in een pittig duel van precies één uur af met Delphine Delrue en Lea Palermo uit Frankijk: 19-21, 21-13, 21-16. Met Lorraine Baumann en Audrey Fontaine wacht donderdag in de achtste finales wederom een Frans duo.

Gayle Mahulette, de mondiale nummer 92, had het wat minder moeilijk met de iets lager gerangschikte Estse Getter Saar. Na 36 minuten was het duel voorbij en mocht de Nederlandse naar de achtste finales: 22-20, 21-17. Donderdag wacht Sabrina Jaquet uit Zwitserland, 37e op de wereldranglijst en eerder dit jaar nog te sterk voor Mahulette.

Ook in het mannendubbel ging het goed: Jacco Arends en Ruben Jille hadden niet al te veel moeite met de Oostenrijkers Dominik Stipsits en Roman Zirnwald: 21-17, 21-8. Met Mathias Christensen en David Daugaard krijgen de Nederlanders donderdag een sterk Deens duo tegenover zich.