Mike Snoei aan de slag als trainer van Telstar

SC Telstar heeft een nieuwe hoofdtrainer gevonden voor het volgend seizoen. Mike Snoei keert terug op de Nederlandse velden en volgt Michel Vonk op, die de afgelopen drie seizoenen de trainer was. Ook Piet Buter gaat aan de slag in Velsen-Zuid. Hij wordt er technisch directeur.

Snoei was in het verleden in Nederland werkzaam als trainer bij Vitesse, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles. Later werkte hij als assistent van Henk ten Cate in onder meer Griekenland, China en de Verenigde Arabische Emiraten. Momenteel werkt Snoei als adviseur voor de KNVB en wil weer zijn trainersloopbaan hervatten. 

Buter was in 1988 assistent van Rinus Michels tijdens het gouden Europees kampioenschap. Verder was hij (hoofd)trainer van FC Emmen, FC Eindhoven en FC Wageningen. Bij FC Utrecht was hij technisch directeur en werkte daar evenals bij FC Wageningen samen met Willem van Hanegem. Buter is ook bondscoach van Iran geweest. Buter is momenteel al zes jaar actief als Europees scout voor Southampton. Hij gaat zijn nieuwe functie bij de nummer vijftien van de Eerste Divisie combineren met zijn werkzaamheden voor de Engelse subtopper.