Albasini pakt de winst in Romandië

Michael Albasini heeft de eerste etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. De Zwitser van Orica-Scott sprintte op de slotklim naar Champéry naar de overwinning. Diego Ulissi werd tweede voor Jésus Herrada. Fabio Felline behoudt de leiding in het algemeen klassement.

Meteen na de start kozen Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) en Sander Armee (Lotto Soudal) de aanval. Het tweetal zouden later nog gezelschap krijgen van Marcus Burghardt (BORA-hansgrohe), Matvey Mamykin (Katusha-Alpecin), Mekseb Debesay (Dimension Data) en Oliveiro Troia (UAE Emirates) aan. Op de klimmetjes moest Troia en Burghardt passen. De aanvallers hadden een maximale voorsprong voor van acht minuten op het peloton, waar LottoNL-Jumbo het tempo bepaalde in de achtervolging.

Op de voorlaatste klim van de dag moest de Nederlander Minnaard eraf. Op de laatste klim van de dag werd ook de rest van de kopgroep gegrepen. Op zes kilometer van van de finish koos Robert Gesink de aanval, maar de Nederlander kreeg geen ruimte van het peloton.

Later waren er ook aanvallen van onder Richie Porte en Primoz Roglič, maar niemand kon wegkomen op de slotklim, waardoor een grote groep voor de overwinning mocht sprinten. Daarin was Albasini de snelste voor Ulissi en Herrada. Kelderman was de beste Nederlander met een zevende plaats.