Belotti: "Ik ben geen ¤100 miljoen waard"

Volgens de Italiaanse Serie A-club Torino gaat een vertrek van Andrea Belotti gepaard met €100 miljoen euro, maar de aanvaller zelf vindt dit te gortig.

De aanvaller van Torino wist dit seizoen 25 keer het net te vinden in de Serie A en is momenteel topscorer van de Italiaanse competitie. Hierdoor vraagt Torino de hoofdprijs voor Belotti. De club wil een bedrag van ongeveer €100 miljoen voor hem vangen, maar hier is de Italiaan het niet mee eens.

"Ik geloof niet dat ik zoveel geld waard ben", vertelde de 23-jarige Belotti in gesprek met Tiki Taka. "Maar ik weet dat de transferbedragen en de waardes van spelers de afgelopen jaren door het dak zijn geschoten." Belotti strijdt met Edin Dzeko, Gonzalo Higuain en Mauro Icardi om topscorer van Italië te worden. De aanvaller van Torino hoopt dat hij de concurrentie voor kan blijven.

"Het is lastig met Dzeko en Icardi. Zij zijn spelers die zomaar twee of drie keer per wedstrijd kunnen scoren", zo noemt Belotti iets wat hij dit seizoen zelf al respectievelijk vier en twee keer heeft gedaan. Dzeko schoot er in zes wedstrijden twee in, maar scoorde nog geen hattrick, terwijl Icardi naast twee hattricks eveneens zes keer tweemaal het doel wist te vinden in de Serie A.