Tennisster Eraydin stunt voor eigen publiek en heeft het niet door

Geen wereldschokkend moment, maar toch een opvallend beeld tijdens de eerste ronde van het WTA-toernooi in Istanbul. De 22-jarige Turkse Basak Eraydin had zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi geplaatst, na Istanbul 2010 en Hong Kong 2016 pas haar derde optreden ooit op een hoofdtoernooi op WTA-niveau.

De mondiale nummer 257 speelde tegen de 29-jarige Bulgaarse Tsvetana Pironkova, die nooit een echte uitschieter heeft gekend, maar al wel twaalf jaar lang nagenoeg elke week ruim in de top-100 van de wereld staat. Eraydin speelde uitermate goed en na ruim anderhalf uur stond er zelfs een overtuigende en voor de Turkse unieke zege op het scorebord: 6-2, 6-4.

Toch had de op dit niveau onervaren speelster het niet helemaal door. Ze draaide zich om om opnieuw te serveren, vroeg nog even om een handdoek en stond klaar om verder te gaan, tot ze zich omdraaide en Pironkova bij het net zag staan: de wedstrijd was immers afgelopen en dus had de Bulgaarse weinig reden om langer op de baan te blijven. Eraydin besefte zich plotseling dat ze gewonnen had en de verwarring kon plaatsmaken voor blijdschap.