Verstappen: "Inhalen is leuker dit jaar"

Max Verstappen lijkt het uitstekend naar zijn zin te hebben in de Formule 1. Volgens de jonge Nederlander moeten coureurs dit jaar met de nieuwe regels harder werken om een inhaalactie te laten slagen en dat ziet hij zeker als iets positiefs. 

De auto's hebben dit jaar veel meer downforce en gaan daardoor harder door de bochten, wat het inhalen moeilijker maakt. Natuurlijk hebben we nog wel het DRS-systeem, maar van inhaalacties door een opengeklapte achtervleugel wordt niemand vrolijk. Dit seizoen wordt beduidend minder ingehaald dan vorig jaar, maar de kwaliteit van de acties lijkt zeker niet minder te zijn geworden. Vooral in China en Bahrein waren een aantal pareltjes van inhaalacties te zien.

Als we het over inhalen hebben, hebben we het uiteraard over Verstappen en wel omdat hij, in elk geval wat kwantiteit betreft, de onbetwiste inhaalkoning in de Formule 1 is: zowel in 2015 als in 2016 maakte hij ruimschoots meer inhaalacties dan alle andere coureurs. Vorig jaar passeerde de Red Bull-coureur maar liefst 99 keer een concurrent, terwijl verder niemand in de buurt van de tachtig keer kwam. 

"Inhalen is een stuk moeilijker dan het vorig jaar was, maar het is nou ook weer niet bijna onmogelijk", verklaart Verstappen. "Als je op nieuwe banden rijdt heb je gewoon nog één of twee ronden waarin je echt flink kunt stampen. DRS helpt dit seizoen niet zoveel, in China werden de meeste inhaalacties zelfs zonder DRS gedaan. Het is dit jaar ook gewoon een stuk leuker", aldus de Nederlander, die ook dit seizoen weer weet waar hij het over heeft: in China vertrok hij als zestiende, waarna hij als derde over de finish kwam. 

Verstappen haalde in de eerste driekwart ronde in China alvast 'even' acht coureurs in (Bron: YouTube)