Opnieuw winst voor Ekström in WRX

Mattias Ekström heeft de tweede ronde van het World Rallycross Championship gewonnen. Op het Portugese circuit van Montalegre versloeg de Zweed in de finale onder andere Sébastien Loeb en Johan Kristoffersson. Drie weken geleden won de Zweed ook al de wedstrijd in Spanje en gaat daardoor ruim aan de leiding in de tussenstand voor het wereldkampioenschap.

Finale Montalegre (Bron: Youtube)

Na vier heats hadden twaalf coureurs zich gekwalificeerd voor de halve finales. Door het winnen van hun halve finale mochten Ekström en Petter Solberg in de finale vanaf de eerste startrij vertrekken. Solberg had de beste start en ging als leider de eerste bocht in. Ekström koos ervoor om direct de joker-ronde te nemen. Dat laatste deden ook Peugeot-coureurs Loeb en Timmy Hansen.

In de tweede ronde kreeg Solberg een lekke band met als gevolg dat hij voorbij gegaan werd door Kristoffersson en Reinis Nitiss. Uiteindelijk zou Solberg niet verder komen dan de laatste plaats. In de laatste ronde nam Kristoffersson de verplicht joker-ronde en viel daardoor terug naar plaats drie. Ekström werd nog even flink onder druk gezet door Loeb maar de Zweed gaf zijn eerste plaats niet meer uit handen.

De derde ronde van het WRX vindt plaats op de Hockenheimring in het eerste weekend van mei.

Halve finale 1
1. Petter Solberg (NOR)
2. Johan Kristoffersson (SWE)
3. Reinis Nitiss (LVA)
4. Kevin Hansen (SWE)
5. Ken Block (USA)
6. Timur Timerzyanov (RUS)

Halve finale 2
1. Mattias Ekström (SWE)
2. Sébastien Loeb (FRA)
3. Timmy Hansen (SWE)
4. Toomas Heikkinen (FIN)
5. Janis Baumanis (LVA)
6. Andreas Bakkerud (NOR)

Finale
1. Mattias Ekstrom (SWE)
2. Sébastien Loeb (FRA)
3. Johan Kristoffersson (SWE)
4. Timmy Hansen (SWE)
5. Reinis Nitiss (LVA)
6. Petter Solberg (NOR)