Ook Vanquish waarschijnlijk naar pc

Mogelijk meer goed nieuws voor pc-gamers: nadat SEGA een paar week geleden al meedeelde dat Bayonetta beschikbaar was op Steam, lijkt een subtiel detail in een Steam-update nu ook te hinten naar een pc-versie van de sci-fi-shooter Vanquish.

De Steam-versie van Bayonetta ontving eerder vandaag een update van maar liefst 22kB. De update leek geen noemenswaardige veranderingen mee te brengen, maar opeens was er een nieuw bestand, namelijk onderstaande afbeelding, te vinden in de map 'Extras' van Bayonetta:

De gehelmde persoon van het plaatje is DARPA Agent Sam Gideon, hoofdpersoon uit de hooggewaardeerde third-person shooter VanquishVanquish is gemaakt door Bayonetta-ontwikkelaar PlatinumGames, en kreeg veel lovende recensies toen het in 2010 uitkwam voor Xbox 360 en PlayStation 3.

Niets is nog bevestigd, maar het is toch wel een serieuze hint. Ook toen twee week geleden de pc-versie van Bayonetta uitkwam werd die niet officieel aangekondigd. Bovendien heeft PlatinumGames in een recent interview nog te kennen gegeven dat ze het liefst al hun games naar de pc zouden porten. Helaas voor hen is deze keuze alleen geheel in handen van uitgever SEGA.

Mochten de profetieën kloppen dan is het goed mogelijk dat ook Vanquish straks net als Bayonetta resoluties tot 4K zal ondersteunen en, voor de meesten belangrijker, 60+ fps. Een hoge framerate zou een verademing zijn bij een razendsnelle third-person shooter als Vanquish, die op de vorige generatie consoles op 30 fps draaide.