Maaskant trots op Go Ahead

Robert Maaskant zag hoe Go Ahead Eagles in de slotfase tegen FC Groningen een punt leek te pakken, maar dit toch weer weggaf. Toch was hij trots.

"Ik heb een ploeg gezien waar ik trots op was", zei Maaskant tegen FOX Sports. "De energie die ze erin staken onder de allermoeilijkste omstandigheden. Ze bleven erin geloven, ze bleven gaan. Dat is knap voor spelers die met één been in de Jupiler League staan."

Go Ahead maakte een kwartier voor tijd 1-1, gaf die gelijke stand weer weg en kwam in de slotminuut dankzij Darren Maatsen toch weer op gelijke hoogte. Vanaf dat moment ging de ploeg van Maaskant vól voor de overwinning, in de hoop de vijf punten achterstand op nummer zeventien NEC te verkleinen. Het kreeg het deksel op de neus: Mahi met 2-3. "We moesten voor de winst gaan. Om puur voor een punt te spelen, vind ik je reinste onzin. Daar waren we niks mee opgeschoten."

Met nog twee wedstrijden, waaronder Ajax-uit, te gaan, lijkt het doek voor Go Ahead al gevallen. "Iedereen kan rekenen, maar zolang het mathematisch nog kan, blijven wij ervoor gaan. We zijn ook realistisch. Het zal heel lastig worden. Alles of niets, zoals dat vandaag ook was. Helaas kwamen we net tekort", besloot Maaskant.