FOK! Wat een weer: wisselend bewolkt en koud

Valt er vóór St. Joris geen regen meer,
dan komt er na hem des te meer.

Goedemorgen op deze schone zondag! Het is vandaag wisselend bewolkt en overwegend droog, hoewel het noordoosten van het land wel kans maakt op een buitje. De overwegend zwakke tot matige wind komt voornamelijk uit het noordwesten. In de avond draait deze naar het zuidwesten. 

De temperatuur laat ons vandaag weer behoorlijk in de kou staan. Het wordt op de Wadden circa 9 graden en het zuiden heeft 'geluk' met 12 graden. Fijne zondag iedereen! 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 06:27
Zon onder: 20:50
Zonkracht: 4/2

Nederland
 

 

Wikiweetjes van vandaag
1949  Nederland annexeert delen van Duitsland als compensatie voor geleden oorlogsschade. De meeste geannexeerde gebieden zijn in 1963 weer teruggegeven.
1998 Marc Dutroux ontsnapt uit het gerechtsgebouw van Neufchâteau. Vier uur later wordt hij in de Ardense bossen van Herbeumont opgemerkt door een boswachter en gearresteerd.
2005 Me at the zoo wordt als eerste video op YouTube geüpload
2007 De 16-jarige Gerd Nan van Wijk overlijdt voor de deur van zijn school in Alkmaar aan de gevolgen van zinloos geweld.
2012 Premier Mark Rutte van Nederland dient bij Koningin Beatrix het ontslag aan van het voltallige Kabinet-Rutte I.

Heldere sterrenlucht boven Texel (Foto: Justin Sinner)
Heldere sterrenlucht boven Texel (Foto: Justin Sinner)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!