Volleybalster Sloetjes met Turkse club naar Champions League-finale

Volleybalster Lonneke Sloetjes heeft zich zaterdag met haar Turkse club Vakifbank Istanbul geplaatst voor de finale van de Champions League. In het Italiaanse Trevisio wordt dit weekeinde de Final Four gespeeld: de halve finales en de finale van het Europese toptoernooi.

De eerste halve finale was een Turks onderonsje: Vakifbank, koploper in de nationale competitie, stond daarin tegenover Eczacibasi, eveneens uit Istanbul. De sets waren redelijk spannend, maar eigenlijk was er geen moment sprake van dat Vakifbank de finale niet zou halen: 25-20, 26-24, 25-22. In de finale speelt Sloetjes met haar Turkse club tegen de winnaars van het duel tussen Dinamo Moskou en thuisclub Imoco Volley Conegliano. Ook bij de Italianen staat met Robin de Kruijf een Nederlands international op het veld.

Bij Vakifbank speelt Sloetjes, sinds 2015 actief voor de Turkse topclub, met drie andere niet-Turkse dames. Opvallend is dat ze vorig jaar op de Olympische Spelen tegen alle drie dames speelde met het Nederlandse team. In de groepsfase won Nederland in Rio van het Servië van Milena Rasic, terwijl de Chinese Zhu Ting in de halve finale van de Spelen een ware plaaggeest was voor Nederland.

Kimberley Hill trof Sloetjes vorig jaar in de strijd om het brons, wat Hill's Amerikaanse ploeg won. Ook de coach is bekend voor Sloetjes, want Giovanni Guidetti was tot en met de Spelen de bondscoach van Nederland.