Goffin klopt Djokovic in Monte Carlo

Het ATP-masterstoernooi in Monte Carlo moet het doen zonder de topfavorieten. Na de vroegtijdige uitschakeling van lijstaanvoerder Andy Murray en nummer drie Stan Wawrinka viel in de kwartfinale het doek voor nummer twee Novak Djokovic. De Belg David Goffin (ATP-13) was met 6-2, 3-6 en 7-5 te sterk voor de Serviër.

Djokovic won de vijf eerdere ontmoetingen met Goffin, maar had in de eerste set geen weerwoord op de sterk spelende Belg. In set twee vielen de ballen bij de Serviër wel binnen, waarna een derde en beslissende set noodzakelijk was. Daarin nam Djokovic een break voorsprong, maar Goffin bleek taai te zijn, zoals meer spelers op de tour al hebben ondervonden. De Belg knokte zich terug in de wedstrijd met goed tennis en wist uiteindelijk zijn vijfde matchpunt te benutten tegen een vermoeide Djokovic.

De Serviër is bezig aan zijn slechtste serie sinds 2010. Het is namelijk al het vierde toernooi op rij waarin hij niet doorgedringen is tot de halve finale.

Goffin moet het in de halve finale opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Rafael Nadal en Diego Schwartzman. De andere halve eindstrijd gaat tussen Albert Ramos en Lucas Pouille.