'Wall of Champions' in Montreal aangepast aan snellere F1-wagens

Paniek bij veel Formule 1-fans: de Wall of Champions, een van dé kenmerken van het Grand Prix-circuit in Montreal, moet aangepast worden. Door de hogere bochtensnelheid van de huidige Formule 1-auto's wordt het Circuit Gilles Villeneuve, waar de Canadese Grand Prix gehouden wordt, op een aantal punten aangepast.

De Wall of Champions is de muur na de laatste chicane, direct voor start/finish. Wereldkampioenen Damon Hill, Michael Schumacher en Jacques Villeneuve kwamen in 1999 niet onzacht in aanraking met de muur, die sindsdien de bekende bijnaam draagt. Ook namen als Nico Rosberg, Juan Pablo Montoya, Jenson Button en Sebastian Vettel maakten al eens stevig kennis met de muur. 

Gelukkig valt het voor de fans allemaal wel mee en lijkt het vooralsnog slechts bij een kleine aanpassing te blijven. De muur komt onder een iets andere hoek te staan, om te zorgen dat het niet onnodig onveilig wordt. Daarnaast worden vangrails en bandenstapels vervangen door een veiliger barrière en worden de grindbakken volgens de plannen vervangen door geasfalteerde uitloopstroken.

De Grand Prix van Canada staat voor 11 juni op de kalender. Halverwege mei zouden de aanpassingen gereed moeten zijn. 

De 'Wall of Champions' (Bron: YouTube)