Alonso begint training Indy 500 op 3 mei

Formule 1-coureur Fernando Alonso zal op 3 mei beginnen aan zijn training voor de Indy 500. De Spanjaard maakte eerder deze maand bekend dat hij de Grand Prix van Monaco dit jaar overslaat om op 28 mei de beroemdste race uit de IndyCar Series te kunnen rijden.

Na de Grand Prix van Rusland zal Alonso afreizen naar de VS, waar hij op 3 mei voor het eerst in de door Andretti gerunde auto met Honda-motor stapt. Het zal een zware dag worden voor de tweevoudig wereldkampioen Formule 1: om 09.00 uur gaat de oval in Indianapolis open, waarna Alonso maar liefst acht uur de tijd heeft om uitgebreid te oefenen. 

Dat zal zeker in het begin overigens nog niet met de duizelingwekkende snelheden zijn waarmee in de race gereden wordt. Vermoedelijk zal Alonso beginnen met een auto die vooral op grip in plaats van snelheid is afgesteld. Beetje bij beetje zal de auto dan minder downforce krijgen, waardoor de snelheden alsmaar opgevoerd worden. Op 15 mei, de dag na de Grand Prix van Spanje, begint de officiële trainingsperiode voor de Indy 500.