EL: United verslaat Anderlecht in verlenging, Ibrahimovic geblesseerd

Anderlecht is er niet in geslaagd voor een fikse stunt te zorgen in de kwartfinales van de Europa League. Na het 1-1 gelijkspel in België tegen Manchester United verloren de Belgen op Old Trafford van de ploeg van José Mourinho, maar daar had United wel een verlenging voor nodig.

Henrikh Mkhitaryan en Zlatan Ibrahimovic keerden terug in de basis, nadat Mourinho ze in het weekeinde in de topper tegen Chelsea nog op de bank hield. De Armeniër bewees na tien minuten al dat zijn terugkeer een goede zet was, want hij schoof de bal hard in het doel: 1-0. 

Toch bleef Anderlecht knokken en na een half uur spelen schoot Youri Tielemans op de lat, waarna Sofiana Hanni de bal binnentikte voor de gelijkmaker. United domineerde het restant van de wedstrijd, maar kwam in de reguliere speeltijd niet meer tot scoren en dus was een verlenging nodig. Na 107 minuten was het Marcus Rashford die de boel op slot gooide: 2-1.

Of Ibrahimovic binnenkort weer op het veld te zien is valt nog te bezien. In de laatste minuten van de reguliere speeltijd kwam hij ongelukkig neer, waarbij hij een op het oog flinke blessure opliep. 

Zlatan droogt zijn tranen. (PRO SHOTS/Action Images)
Zlatan droogt zijn tranen. (PRO SHOTS/Action Images)