EL: Celta de Vigo voor het eerst in halve finale

Celta de Vigo heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Europa League. De Spanjaarden hadden aan een gelijkspel net genoeg om KRC Genk te verslaan.

Na de 3-2 voor Celta in de heenwedstrijd hadden ook de Belgen nog een goede kans op een ticket voor de laatste vier. De gasten uit Spanje namen echter wel de leiding. Pione Sisto veroverde op het middenveld de bal, dribbelde richting strafschopgebied en haalde fraai uit: 0-1.

Het antwoord van KRC Genk kwam daarna al snel. Leandro Trossard troefde Gustavo Cabral af en de Belg plaatste de bal vervolgens beheerst met rechts in de verre hoek. Genk was daarmee nog één doelpunt verwijderd van een plek in de halve finales.

Verder dan die ene treffer kwamen de zuiderburen echter niet, waardoor Celta de Vigo vrijdag aanwezig zal zijn bij de loting. De Spanjaarden zijn bezig aan het beste Europese seizoen uit de clubhistorie. In 2000 wonnen ze de Intertoto Cup, waarna ze een seizoen later de kwartfinales van de UEFA Cup haalden, hun beste Europese resultaat tot nu.