Zilveren hoogspringer Spelen 2008 verongelukt

Oud-hoogspringer Germaine Mason is donderdag nabij de Jamaicaanse hoofdstad Kingston overleden. De sinds 2006 voor Groot-Brittannië uitkomende oud-atleet kwam om het leven bij een motorongeluk. Mason werd 34 jaar.

Volgens de Jamaica Gleaner verloor Mason op weg naar Kingston de controle over zijn motor, waarna hij weggleed en op slag dood was. Een aantal eveneens in Kingston aanwezige topatleten, waaronder Usain Bolt, waren snel ter plekke, maar hulp kwam te laat voor Mason. 

Mason debuteerde in 2003 namens Jamaica op het WK atletiek, waar hij vijfde werd in het hoogspringen. Een jaar later was er brons op het WK indoor, waarna het een tijd wat minder ging. In 2006 maakte hij de overstap van Jamaica naar Groot-Brittannië en op de Spelen van 2008 in Beijing hervond hij zijn vorm. Mason sprong over 2,34 meter en veroverde zo olympisch zilver, achter de Rus Andrey Silnov. 

In de jaren na Beijing ging het snel bergafwaarts met zijn prestaties en na een mislukt optreden in de Diamond League in New York in 2012 kwam Mason niet meer in actie.