Alves houdt dubbel gevoel over aan uitschakelen Barcelona

Dani Alves hield gemende gevoelens over aan de uitschakeling van FC Barcelona met Juventus in de kwartfinale van de Champions League. Na de 3-0 zege in de heenwedstrijd was de 0-0 in de return woensdagavond voldoende voor Juventus om zich te plaatsen voor de halve finale. Voor Alves betekende het een terugkeer in Barcelona.

"Het is anders. Tot nu toe is het gevoel een beetje vreemd, dubbel, door het feit dat er hier zo veel dingen gebeurd zijn en je moet terugkeren als een tegenstander", vertelde Alves tegen Spaanse media.

"Ik hoopte dat ik niet tegen Barcelona zou hoeven spelen na mijn transfer, maar het leven dwong me helaas om hier terug te keren. Ik had eerder al gezegd dat ik niet tegen hen wilde spelen, niet omdat ik ze vrees, maar omdat ik het gevoel dat ik nu voel niet wilde hebben. Maar ik geloof dat het sentimentele deel achterwege gelaten moet worden als je andere kleuren draagt en als je je beroep met zoveel intensiteit beleeft als ik doe."

Alves was verbaasd over het resultaat over twee wedstrijden. "Alleen in de slechtste dromen vanuit het oogpunt van Barcelona of in de beste dromen nu ik bij Juventus speel had ik me voor kunnen stellen dat dit zou kunnen gebeuren. Maar dit is wat er gebeurt als je speelt in een competitie op zo'n hoog niveau, als je tegen de beste teams speelt en vandaag hadden we het geluk om ze te verslaan. Ik denk dat we geweldige wedstrijden hebben gespeeld. Geen tegendoelpunten tegenkrijgen tegen Messi-Suarez-Neymar is zeer moeilijk en ik geloof dat dit onze grote verdienste is. Ik ben blij dat we vrijdag de loting in gaan."