NBA Play-Offs: 51 punten Westbrook niet genoeg

Van de acht play-off series die deze weken worden gespeeld in de NBA, wordt er één met extra aandacht gevolgd door veel basketbalfans. De strijd tussen de Houston Rockets en de Oklahoma City Thunder is immers ook een strijd tussen de twee smaakmakers van het reguliere seizoen: James Harden en Russell Westbrook. Nadat in Houston de Rockets de eerste wedstrijd ruim hadden gewonnen, werd wedstrijd twee een stuk spannender.

De tweede wedstrijd tussen de Rockets en de Thunder kende twee gezichten. Het eerste deel van de wedstrijd duurde tot het eind van het derde kwart. De Thunder speelden als een team, Westbrook deelde de bal met zijn ploeggenoten en de Thunder stond met 86-74 voor. Westbrook mocht even een adempauze nemen op de bank en binnen twee minuten verkleinden de Rockets het gat tot 89-86.

In het vierde kwart stond een andere Westbrook op het veld. Deze Westbrook wilde in zijn eentje de tegenstander slopen. Dit is hem in het reguliere seizoen een aantal keer gelukt en stond garant voor spektaktel. Als het niet werkt, is deze speelstijl echter pijnlijk om te zien. Westbrook nam in het laatste kwart liefst achttien schoten, maar maakte er maar vier. De Rockets bogen de achterstand om naar een voorsprong van tien punten en wonnen met 115-111.

De wedstrijd vertelde eigenlijk het verhaal van het reguliere seizoen in 48 minuten. Westbrook produceerde een fenomenale statline: 51 punten, 10 rebounds en 13 assists. Het is er één voor de recordboeken, nooit scoorde een speler zoveel punten in een triple double in de play-offs. De guard van de Thunder miste echter ook 26 schoten. Harden leverde ook een prima wedstrijd af: 35 punten met 8 assists, maar hij had hier maar zeventien schoten voor nodig. Harden sloot de wedstrijd ook met een overwinning af.

De serie wordt dit weekend hervat met een wedstrijd in Oklahoma City.

Rockets verslaan de Thunder. Bron: YouTube

De Golden State Warriors wonnen hun tweede wedstrijd tegen de Portland Trail Blazers eenvoudig met 110-81. De eerste wedstrijd besliste Golden State pas laat. In die wedstrijd speelden de guards van Portland, Lillard en McCollum, ook fenomenaal.

Ditmaal trad Golden State aan zonder Kevin Durant, die last heeft van zijn kuitspier. Het ontbreken van Durant was geen enkel probleem voor de kampioen van 2015. Na twaalf minuten stond 33-17 op het bord. Portland kwam even terug in het tweede kwart, maar in de tweede helft werden de Trail Blazers overrompeld.

Een belangrijke rol in de wedstrijd was weggelegd voor JaVale McGee. De center is vooral bekend om zijn onvrijwillige rol in Shaqtin’ a Fool. Een wekelijks tv-segment waarin Shaquille O’Neal de grootste blunders van de week laat zien. Toegegeven, McGee gaat regelmatig opzichtig in de fout, maar door alleen op zijn blunders te focussen mis je dat McGee een boomlange rasatleet is, die zowel vededigend als aanvallend spectaculaire dingen kan laten zien.

Tegen de Trail Blazers kregen de Warriors-fans de goede McGee te zien. De center maakte al zijn zeven schoten, waaronder een paar prachtige alley-oop dunks. Ook blockte hij vier schoten van de Trail Blazers. Hij eindigde met vijftien punten. Stephen Curry werd met negentien punten topscorer, in een wedstrijd waarin hij niet diep hoefde te gaan.

De guards van de Blazers lieten het deze wedstrijd afweten. McCollum en Lillard schoten samen 9 op 34 en het duo kwam niet verder dan 23 punten.

Ook in het oosten werd nog een wedstrijd gespeeld. Washington won de tweede thuiswedstijd tegen de Atlanta Hawks: 109-101.

Met nog negen minuten te spelen stond Atlanta zes punten voor, maar een ontketende Bradley Beal zorgde ervoor dat de Wizards de zege grepen. Beal maakte 16 van zijn 31 punten in het laatste kwart. John Wall speelde de tweede uitstekende wedstrijd in de serie. De point guard was goed voor 32 punten en 9 assists.

Uitslagen

Washington Wizards – Atlanta Hawks 109-101
Houston Rockets – Oklahoma City Thunder 115-111
Golden State Warriors – Portland Trail Blazers 110-81

Eastern Conference play-offs

Boston Celtics 0 – 2 Chicago Bulls
Cleveland Cavaliers 2 – 0 Indiana Pacers
Toronto Raptors 1 – 1 Milwaukee Bucks
Washington Wizards 2 – 0 Atlanta Hawks

Western Conference play-offs


Golden State Warriors 2 – 0 Portland Trail Blazers
San Antonio Spurs 2 – 0 Memphis Grizzlies
Houston Rockets 2 – 0 Oklahoma City Thunder
Los Angeles Clippers 1 – 1 Utah Jazz