Alle eredivisieduels krijgen videoscheidsrechter vanaf 2018/19

De Eredivisie zal het na het huidige seizoen nog één jaargang moeten doen zonder videoscheidsrechters. De KNVB heeft laten weten dat vanaf 2018/19 ook het voetbal - in elk geval in Nederland - eindelijk mee zal gaan met de tijd, want vanaf dat seizoen wordt bij elke eredivisiewedstrijd gebruik gemaakt van de videoscheidsrechter.

Mike van der Roest, de projectleider videoarbitrage van de KNVB, liet dat weten tegenover de NOS. Tot die tijd blijft men druk bezig met het testen van het systeem, dat wedstrijden in nagenoeg alle grote teamsporten al jaren veel eerlijker maakt. "Tot en met 2018 zal er getest worden, zoals is afgesproken met wereldvoetbalbond FIFA. Tot die tijd verandert er niks, maar wordt er veel getest", aldus Van der Roest.

Volgend seizoen zullen ook bij meer bekerwedstrijden videoscheidsrechters gebruikt worden, een jaar later gevolgd door alle eredivisiewedstrijden. "Op internationaal niveau wordt getest op het WK onder 17 en de Confederations Cup. De FIFA en spelregelcommissie IFAB hebben dan het laatste woord, maar vooralsnog zitten we dus in een testperiode", legt Van der Roest uit. 

De videoscheidsrechter werd dit seizoen al ingezet bij een aantal wedstrijden in de KNVB Beker en onder meer ook op het WK voor clubs.