Phelps sluit volgende comeback niet uit

Na de Olympische Spelen van vorig jaar in Rio de Janeiro gaf Michael Phelps aan dat het nu toch écht klaar was met zijn carrière. De zwemlegende won weer eens een lading medailles op de Spelen, en in november liet hij zijn naam verwijderen uit de 'testpool' van wereldantidopingautoriteit WADA - de lijst met actieve atleten die op elk moment een dopingtest moeten kunnen ondergaan. 

Tegenover het AP heeft Phelps nu echter laten weten dat een volgende comeback toch niet helemaal uitgesloten is. Met name acht hij de kans aanwezig dat het toch weer gaat kriebelen als hij in juli naar Boedapest reist om bij het wereldkampioenschap aanwezig te zijn. "De echte test zal mijn bezoek aan het WK zijn. Als ik daar ben, komen die kriebels dan weer terug?", vraagt hij zich hardop af.

Phelps was op het WK van 2013 in Barcelona aanwezig en zag de Amerikaanse mannen op de 4x100 meter vrije slag het goud moeten laten aan Frankrijk. Dat was de druppel die de emmer deed overlopen en de Amerikaan besloot om zich op een comeback te richten, resulterend in vijf keer goud op de Spelen van Rio. 

Toch denkt Phelps vooralsnog dat de Spelen van 2016, in tegenstelling tot die van 2012, een perfect einde van zijn carrière waren. "Ik heb nooit eerder een moment gehad waarbij ik eens rustig terug keek op wat ik allemaal voor elkaar gekregen heb. Ik ben zo blij dat ik terug in de sport gekomen ben voor Rio, waardoor ik precies zo geëindigd ben als ik had gewild."